SunsetLaPerouse2

Zonsondergang aan de Oostkust

Zonsondergang aan de Oostkust

Aangezien alles in Australië ondersteboven staat, het badwater in de verkeerde richting door de afvoer loopt en de middagzon het heetst brandt wanneer hij hoog aan de noordelijke hemel staat, mag het niemand verbazen dat Sydney – de grootste stad van het zuidelijk halfrond – inderdaad enkele van de beste zonsondergangen heeft. Sydney, voor de geografisch zwakke broertjes, ligt aan de oostkust van het Grote Zuidelijke Eiland. Afgezien van het handjevol Kiwi’s dat onze negende staat bewoont (te druk met het jagen op schapen), zijn de 5 miljoen inwoners van de Big Smoke de eersten om de nieuwe dag te begroeten als de ochtendzon opkomt boven de Stille Oceaan. Maar slimme stadsmensen zijn ook de eersten om te genieten van het spektakel van de vurige zon die ondergaat in de zwarte golven van de oceaan – een ervaring die meestal is voorbehouden aan Capetonians, Alfacinhas of Arnold Schwarzenegger. Enkele van mijn favoriete plekken om om 8 uur ‘s avonds (in december) aan een cocktail te nippen of om 5 uur ‘s middags (in juli) warme chocolademelk te drinken:

  • Cape Banks, omgeven door het Botany Bay/Kamay National Park. Ook een geweldige plek om walvissen te spotten. En als je er toch bent, ga dan even kijken op de vervallen begraafplaats van het oude Lepra-ziekenhuis in Sydney en betuig je respect op de Aboriginalbegraafplaats (van overblijfselen die zijn gerepatrieerd uit musea over de hele wereld).
  • La Perouse, genoemd naar de ongelukkige Franse navigator die op 28 januari 1788 Botany Bay binnenzeilde – twee dagen te laat om de Engelsen ervan te weerhouden wit toastbrood, biergist, schroefdopstoppies en links rijden in dit deel van de wereld te introduceren. Voor meer info bezoekLa Perouse Museum.
  • North Manly – Het beste om van te genieten op de terugweg van de F airfax Walk .
  • Little Manly – hidden gem. Er is een openbare BBQ en een picknicktafel. Dus neem wat reuzengarnalen en een fles gekoelde sauvignon-blanc mee uit de the Hunter Valley . Kijk uit voor bandicoots en kleine pinguïns!
  • Steel Point Cottage – op de westelijke punt van Nielsen Park, niet ver van Shark Beach.
  • De veerboot van Manly naar City – je moet op tijd zijn als je de zon wilt zien ondergaan boven de zeilen van het Sydney Opera House. Sommige veerbootbestuurders (!) zullen zelfs een kleine omweg maken, of de boot langzamer laten varen om uw prijswinnende foto te kunnen maken.
  • Watson’s Bay. Het bijna ononderbroken uitzicht vanaf het meest oostelijke punt van de haven van Sydney tot aan de brug is moeilijk te overtreffen. Met als extra voordeel twee fish n’ chips winkels, een biertuin en een iconisch zee-food restaurant.

Preciezere locaties en coördinaten worden niet bekendgemaakt. We don’t want to create a Figure Eight like drama.

Waar zie jij het liefst de zon ondergaan?

Similar Posts